EKOLOŠKI KAMP ZA OSNOVCE NA TARI

Najaktivnije đake i nastavnike dvanaest osnovnih škola, koji su uspeli da prikupe najviše limenki za reciklažu u okviru programa „Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj“, Riken fond za povraćaj i reciklažu limenki nagradio je sedmodnevnim boravkom u „Zelenoj školi“ u okviru Kampa mladih rendžera Nacionalnog parka Tara. U proteklih šest meseci, đaci sto osnovnih škola širom Srbije reciklirali su skoro četiri tone limenki, a najuspešnija među njima bila je osnovna škola „Knez Sima Marković“ u Barajevu, u kojoj je sakupljeno čak više od 500 kilograma limenki.

Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj

  • U okviru ovogodišnje akcije „Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj“ učenici su sakupili preko 250 hiljada limenki, što je svojevrsni pokazatelj da je reciklaža kod mladih polako počela da postaje uobičajen model ponašanja – rekla je Jelena Kiš, menadžerka Riken fonda. Ona je dodala da su deca ove godine prikupili 1,5 tona limenki više nego prošle godine i da očekuje da će i ubuduće broj sakupljenih limenki rasti.

U kampu na Tari, učenici su proveli sedam dana

U kampu na Tari, učenici su proveli sedam dana, a jedinstven program omogućio je polaznicima da u potpunosti istraže prirodne i kulturne lepote ovog nacionalnog parka. Akciju “Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj”, u kojoj učestvuju đaci i prosvetni radnici, Riken fond sprovodi već sedmu godinu za redom, u cilju edukacije najmlađih o značaju reciklaže i zaštite životne sredine. Akcija se sastoji od edukativnog programa, seminara, kao i konkretnih aktivnosti sakupljanja iskorišćenih limenki, čime škole mogu da zarade dodatna sredstva.

You may also like...