UREĐENJE JEZERA BUBANJ

jezero_bubanj

Program uređenja i zaštite jezera Gruža, Šumarice i Bubanj, za koji je Ministarstvo ekonomije i regionalngo razvoja izdvojio šest miliona dinara, započet je čišćenjem kragujevačkog jezera Bubanj.

kosenje

Projekat ’’U susret boljem letu’’ rešiće mnoge ekološke probleme na kragujevačkim jezerima i okolini. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja za projekat Organizacije sportskih ribolovaca ’’Magma’’ iz Kragujevca izdvojilo oko šest miliona dinara. Eko brigada radiće na uređenju priobalja jezera Bubanj. Planirano je da budu uklonjene divlje deponije i postavljene korpe za otpatke.

sredjivanje_krosnji-Sređivanje obale na jezeru Bubanj, prvi je radni dan ekološke brigade a ideja je prema rečima Miloša Tomovića upravnika zone ’’Zapadna Morava’’, da se nepristupačni deo obale kultiviše. Biće isečeno sitno rastinje, pokošena trava, a u planu je da kako kaže postave klupe i uredi staza za šetače.

Na ovom poslu angažovano je 50-tak najugroženijih nezaposlenih građana, a rad na određeno vreme trajaće četiri meseca. U čišćenju jezera Bubanj angažovani su i radnici gradskog Zelenila i Čistoće. Ipak najviše će se raditi na Gružanskom jezeru, gde je pored čišćenja obala od smeća, predviđena i izgradnja prilaznih puteva. Članovi eko brigade angažovani su i na čuvanju ovog jezera od ribokradica. Na uređenju obale i izgradnji staza oko jezera u Šumaricama radiće se od 1. septembra. Međutim već sada desetak radnika je angažovano na uklanjanju otpada koje za sobom ostavljaju nesavesni kupači na ovom jezeru, dok traje letnja sezona.

You may also like...