Kontrole na pijacama grada Beograda


mesne preradjevine

U toku 44 vanredne kontrole od strane veterinarskih inspektora Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na području svih 17 opština grada Beograda prekontrolisano je 234 objekta. U pitanju su mesare, ribarnice, poslastičarnice, veleprodajna mesta, marketi, skladišta i dr.

ŠniclaTokom ovih kontrola isključeno je iz prometa 6.930 kg raznih proizvoda animalnog porekla, kao i 13.940 komada jaja.

Razlozi za to su zdravstvena nebezbednost namirnica usled nepostojanja veterinarsko-sanitarne dokumentacije, nepravilne ili nepotpune veterinarsko-sanitarne dokumentacije, isteklog roka trajanja, mikrobiološke neispravnosti, neadekvatnog skladištenja itd…).

Doneto je 136 rešenja, na osnovu kojih je podneto ukupno 157 prijava (21 za privredni prestup i 136 prekršajnih prijava).

Ekipe veterinarskih inspektora izlazile su na teren i vršile vanredne kontrole po direktnim nalozima Uprave, na osnovu prijava građana, institucija i drugih organa, kao i na bazi sumnji i saznanja veterinarske inspekcije.

Napominjemo da je tokom redovnih službenih kontrola tokom ovog istog perioda od strane 41 veterinarskog inspektora u gradu Beogradu, isključeno iz prometa još 32.697 kg proizvoda (mesa, proizvoda od mesa, mleka, proizvoda od mleka, meda, ribe…), kao i 2.146 komada jaja, pri čemu je podneto još 81 prijava (35 za privredni prestup i 46 za prekršaj).

You may also like...