Misija Ekološko-istraživačkog društva

Svečana godišnja skupština Ekološko istraživačko društva ’’Mladen Karaman’’

EID ‚‚Mladen Karaman‚‚

Na Institutu za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Ekološko istraživačko društvo ’’Mladen Karaman’’, održalo je svečanu godišnju skupštinu. Tom prilikom predstavljeni su rezultati rada Društva u proteklih godinu dana, a svim saradnicima i donatorima dodeljene su zahvalnice.

Veliki broj akcija i brojne naučno istraživačke ekspedicije širom Srbije,

Misija društva ’’Mladen Karaman’’ je usavršavanje i osposobljavanje studenata biologije, ekologije kao i svih zainteresovanih za naučno istraživački rad, zaštitu i unapređenje životne sredine i prirodne baštine Srbije. Članovi Društva su uglavnom studenti biologije i ekologije, kao i svi ostali zainteresovani za problematiku zaštite prirode i životne sredine. Svi oni imaju mogućnost da se uz pomoć profesora i asistenata upoznaju sa principima i metodama naučno – istraživačkog rada i da svoje rezultate izlažu na različitim studentskim skupovima. Ove godine rad društva obeležio je veliki broj akcija, brojne naučno istraživačke ekspedicije širom Srbije, učestvali su i u izradi Lokalnog ekološkog akcionog plana, a pokrenuta je inicijativa za zaštitu Gružanskog jezera.

  • Brojna stručna i naučna predavanja od eminentnih stručnjaka kako iz biologije tako i iz oblasti veterine, virusologije i drugih oblasti, samo su deo aktivnosti u ovoj godini, a kada je reč o budućim, po rečima Miloša Radakovića, člana Društva ’’Mladen Karaman’’, planiramo veliki broj naučno istraživačkih ekspidicija,brojni projekti kako za Gružansko jezero kao valorizacija prostora tako i zaštita Lepenice, zaštita Boračkog krša, a nastavlja se i borba za Staru planinu.

Na svečanoj godišnjoj skupštini doc. Dr Snežana Pešić, predstavila je život i delo akademika prof. Dr Mladena Karamana, po kome Društvo već 13 godina nosi ime. Gostima su predstavljeni projekti i programi Društva, koje su realizovale botaničke, ornitološke, hidrobiološke, entomološke, foto sekcije kao i sekcija za ekološku edukaciju.

Predstavljanje novog predsedništva

 

 

You may also like...