Na Paliću se gradi najveće studentsko odmaralište na Balkanu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić obišao je studentsko odmaralište na Paliću, koje se gradi na inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na površini od oko 4.5 hektara gradi se deset smeštajnih objekata, koji će moći da prime oko 750 akademaca, a neće izostati ni  i drugi sadržaji.

najveće studentsko odmaralište na Balkanu

  • Gradimo najveće studentsko odmaralište, ne samo u Srbiji, već na Balkanu. To će poboljšati uslove našeg visokog Ministar Verbić na Palićuobrazovanja, ali i otvoriti mogućnost za obrazovni turizam. Palić izgradnjom ovog odmarališta može postati centar održavanja letnjih kampova i okupljanja mladih iz cele Evrope – rekao je ministar Verbić, prilikom današnjeg obilaska gradilišta.

On je istakao da ćemo sigurno imati najsavremeniji studentski centar u kome će studenti boraviti po povlašćenim cenama. Pored Avale i Zlatibora, Palić će biti treća destinacija u našoj zemlji koja će već 2017. godine otvoriti vrata studentima iz celog regiona. Odmaralište se gradi na inicijativu Ministarstva prosvete a do sada je uloženo oko 350 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz kredita Svetske banke za obnovu i razvoj.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

You may also like...