Otvoren 77. Međunarodni poljoprivredni sajam

Poljoprivredni sajam Novi SadOtvoren je 77. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji će trajati od 15. do 22. maja 2010. godine. Na svečanom otvaranju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ugostilo je i predstavnike 12 međunarodnih delegacija i time doprinelo još više na značaju ove manifestacije.

Ministar Dragin je rekao da već više desetina godina Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije na različite načine podržava održavanje Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Odavno je od strane Ministarstva prepoznato da je ova manifestacija ključni događaj za poljoprivrednike i mesto gde poljoprivrednici mogu da prikažu svoja dostignuća, nabave nephodan materijal i opremu, čuju nešto novo i korisno u bogatoj paleti stručnih predavanja koja se u okviru manifestacije organizuju, i konačno da se sretnu sa svojim kolegama – poljoprivrednicima iz drugih krajeva i razmene kroz rad stečena iskustva, naveo je Dragin.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine ima štand u ”Master” centru Novosadskog sajma, gde su predstavnici Ministarstva na raspolaganju svim poljoprivrednicima i posetiocima, kako bi ih informisali o radu i aktivnostima Ministarstva.

Prvog dana 77. Međunarodnog sajma poljoprivrede potpisan je Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koji ima za cilj ostvarivanje kontinuirane razmene znanja, iskustava i poseta, praćenje i primenu rezultata naučnih istraživanja, podršku i zajednički angažman u kreiranju i pronalaženju sredstava za finansiranje i realizaciju regionalnih projekata, savetodavnih poslova, organizacije i propisa sa zemljama EU kao i sve druge oblike saradnje koji za rezultat imaju unapređenje savetodavnih službi na teritoriji obe države.


You may also like...