Priroda očima Slavoljuba Radojevića

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine u Politehničkoj školi u Kragujevcu otvorena je prva samostalna izložba fotografija pod nazivom ”Priroda”, Slavoljiuba Radojevića člana foto kluba ”Apolo”. To je ujedno bila prilika da se sumiraju rezultati akcije ”Očistimo Srbiju”.

Akcija velikog prolećnog spremanja pod nazivom ”Očistimo Šumarice”, uspešno je realizovana u Kragujevcu. Učestvovalo je oko 2 hiljade volontera koji su uređivali trim staze, uklanjali samoniklo rastinje i divlje deponije. Započet je veliki posao oko uređenja prostora u Šumaricama, a te aktivnosti nastaviće se i tokom leta. Za mesec dana biće završeni i građevinski radovi u ulici Desankin venac i rasveta na prostoru Spomen parka.

  • Na teritoriji Šumarica očišćene su tri deponije, a sve tri lokacije su bile jako zapuštene, pa zato apelujemo na građane da na tim lokacijijama koje se nalaze na rubu Šumarica, ne bacaju više otpad – ističe Srđan Matović član Gradskog veća za životnu sredinu. Ostaje još puno posla i pokušaćemo da pojedine delove Šumarica uredimo kako bi bile prave parkovske površine.

izložba-fotografija-Slavoljuba-Radojevica

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji je u Kragujevcu obeležen brojnim aktivnostima, u Politehničkoj školi otvorena je izložba fotografija. Ovo je prva samostalna izložba člana foto kluba ”Apolo” Slaboljuba Radojevića.

  • Danas sam predstavio prirodu koja je oko nas, koja nas okružuje u centru grada kao i drugi predeli. Predstavio sam borbu prirode protiv ljudi odnosno s jedne strane zagađenu prirodu, a sa druge lepotu prirode kako bi videli šta možemo da izgubimo ukoliko ne vodimo računa o njoj – objašnjava Slavoljub Radojević, fotograf.

Slavoljub Radojević dobitnik je više nagrada na foto konkursima u zemlji i učesnik brojnih grupnih izložbi. Završio je školu kreativne fotografije u Beogradu, a član je više foto klubova i internet zajednica fotografa kao i Foto saveza Srbije.

 

You may also like...