Sadnice ozelenile igrališta za najmlađe

U okviru akcije ozelenjavanja predškolskih i školskih ustanova pod nazivom „Kako raste drvo”, kompanija Marbo Product, u sastavu PepsiCo, i organizacija „Zeleni krug” zasadili su drveće u predškolskoj ustanovi „Včielka“ u Bačkom Magliću i Kulpinu.

Cilj projekta „Kako raste drvo” je stvaranje kvalitetnijih uslova za život građana i unapređenje zaštite životne sredine, kao i podizanje nivoa svesti o ulozi prirode i njenog očuvanja. Aktivnim učešćem u sadnji, brigom i staranjem o sadnicama, utiče se na podizanje ekološke svesti kod dece predškolskih i školskih ustanova.

  • Kompanija Pepsico aktivno učestvuje u zaštiti životne sredine u svim sredinama u kojima posluje, a kroz svoje poslovanje primenjuje i visoke tehnologije tretmana otpadnih voda. Veoma nam je drago što zajedno sa našim sugrađanima u Bačkom Magliću možemo da učestvujemo u ozelenjavanju prostora za najmlađe i da time podižemo svest o značaju prirode koja nam pruža divno mesto za igru i zdrav razvoj naše dece – izjavio je Nikos Tomas, direktor fabrike u Bačkom Magliću.


 

 

Akcija ozelenjavanja „Kako raste drvo” realizuje se u saradnji sa časopisom „Eko list”, republičkim Fondom za zaštitu životne sredine i JP „Gradsko zelenilo” Novi Sad, uz institucionalnu podršku Južnobačkog okruga. Akcija se realizuje sedmu godinu zaredom i do sada je zasađeno preko 3500 sadnica u više od 70 obrazovnih ustanova.

 

You may also like...