Sat za našu planetu 2014.

Svetski fond za prirodu i ove godine organizovaće akciju pod nazivom „Sat za našu planetu“, koja će se održati u subotu 29. marta u 20 časova i 30 minuta. Tada će se na sat vremena škole, javne institucije i spomenici širom sveta isključiti rasvetu. Kragujevačko udruženje Ekoenergija priključilo se ovoj akciji, u okviru koje će u gradu deliti promotivne flajere.

Akcija "Sat za našu planetu" 2014. godine

Akcija „Sat za našu planetu“ u Srbiji se organizuje već šest godina. Cilj je da se građani podstaknu da isključe svetla na sat vremena, kako bi se uz štednju prirodnih resursa, uključili u projekte zaštite prirode. Akciju je podržalo Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstvo i prostornog planiranja kao i brojne organizacije civilnog društva, kompanije, škole i pojedinci. Kragujevačko udruženje Ekoenergija se takođe priključilo ovoj akciji. Putem flajera informisaće javnost o značaju energetske efikasnosti.

Srđan Vesović, predsednik Udruženja Ekoenergija

  • Udruženje Ekoenergija priključila se ovoj akciji tako što ćemo deliti promotivne flajere. Mi svojim delovanjem pokušavamo da ovaj problem približimo građanima kroz razne mogućnosti za racionalnu potrošnju energije. To građani najbolje mogu da prihvate kroz uštedu u svom kućnom budžetu – rekao je Srđan Vesović, predsednik Udruženja Ekoenergija.

Inicijativa ’’Sat za našu planetu’’ nastala je 2007. godine u Sidneju, a nakon dve godine i Srbija se pridužila ovoj manifestaciji. Prošle godine kampanju je podržalo preko 2 milijarde ljudi iz 154 zemlje i preko 7000 gradova, dok se u Srbiji priključilo 60 gradova i opština kao i brojne škole, kompanije i organizacije civilnog društva. Cenralne manifestacije u okviru akcije ’’Sat za našu planetu’’ biće održane u subotu 29. marta, od 20 časova i 30 minuta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

You may also like...