Sedmi Festival ekološkog obrazovanja (FEO)

 

Sedmi Festival ekološkog obrazovanja u Kragujevcu ove godine završio se aktivnostima u Osnovnoj školi Sveti Sava.

Povodom Medjunarodnog dana ekološkog obrazovanja, festival su organizoval Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i škola za učenje stranih jezika i vrtić Vrabac.

Tokom ovogodišnjeg Festivala ekološkog obrazovanja posetioci su bili u prilici da pohađaju radionice o ekološkom bontonu i reciklaži papira, upoznaju se sa radom Udruženja Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, ali i da prisustvuju postavljanju kućica za ptice. U okviru festivala održan je eko maskenbal, a zainteresovani su mogli da upute i ekološke poruke.

  • Centralna manifestacija bila je 26 januara na Međunarodni dan ekološkog obrazovanja, a festival je počeo izložbom Milan Gabarić, predsednik Udruženja CEOORkućica za ptice i ekološkim maskenbalom u tržnom centru Plaza. Održane su brojne radionice u vrtićima o ekološkom bontonu i reciklaži papira – objašnjava Milan Gabarić, predsednik Udruženja CEOOR.

Festival ekološkog obrazovanja ove godine završen je aktivnostima u Osnovnoj školi Sveti Sava, postavljanjem kućica za ptice u školskom dvorištu. Takođe u Tržnom centru Plaza održana je prezentacija na kojoj je bilo reči o korporativnoj odgovornosti u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

  • Danas u školi učenici ekološke sekcije postavili su u školskom dvorištu kućicu za Ana Đokić Ostojić, mentor u CEOOR – uptice, a predstavljen je i čitav program festivala – rekla je Ana Đokić Ostojić, mentor u CEOOR – u.

Festival je organizovan povodom Medjunarodnog dana ekološkog obrazovanja, a programi su održani u Politehničkoj školi, Osnovnoj školi Sveti Sava, vrtićima Vrabac i Ciciban.

You may also like...