TREĆI MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU

TREĆI MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU

„Ruralni turizam – pokretač održivog razvoja“

Treći međunarodni kongres o ruralnom turizmu biće održan u Osijeku, od 23. – 26. 05. 2012. godine. Tematske celine, od kojih svaka ima i svoje podceline, biće baština i tradicija u turizmu; Turizam uz vode i reke i na rekama i vodama; Kreiranje i distribucija proizvoda ruralnog turizma; Regionalni razvoj, finansiranje i međunarodna saradnja; Posebni oblici ruralnog turizma. Uvodnim izlaganjima, specijaliziranim temama, primerima dobre prakse planiran je i Okrugli sto „Quo vadis europski ruralni turizam?“

Razvoj ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj počeo je da se razvija još 1996. Godine a temelj je bio donošenje Pravilnika o pružanju ugostiteljskih usluga na seljačkim domaćinstvima iste godine.

U organizaciju Kongresa uključen je velik broj domaćih i stranih institucija i stručnjaka iz cele Europe, ali i šire.

Kongres je namijenjen svima koji se direktno ili indirektno bave tematikom ruralnog turizma: od vlasnika seljačkih domaćinstava i preduzetnika u ruralnom turizmu, postojećih i budućih; strukovnih udruženja, zadruga i udruženja; državne uprave od ministarstava, do ureda državne uprave; lokalne samouprave, turističkih zajednica; međunarodnih institucija pa sve do stručnih institucija. Međunarodni kongres će po treći put okupiti sve relevantne činioce koji o ruralnom turizmu imaju šta reći i ponuditi nove smernice ka bržem i jednostavnijem razvoju i poslovanju.

MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU_pozivnica (pdf)

Datum održavanja: 23.05. – 26.05. 2012. godine
Mesto održavanja: Hotel Osijek****, Osijek, Hrvatska

Web: www.kongres-seoskog-turizma.org

You may also like...