100 STABALA ZA 100 GODINA

Povodom proslave jubilarnih 100 godina postojanja i 10 godina poslovanja u Srbiji, kompanija Holcim organizovala je volontersku akciju sadnje drveća na više od 15 lokacija u Paraćinu i Popovcu, kao i na Tari uz podršku NVO Naša Srbija.

Povodom proslave jubilarnih 100 godina postojanja i 10 godina poslovanja u Srbiji, kompanija Holcim organizovala je volontersku akciju sadnje drveća na više od 15 lokacija u Paraćinu i Popovcu, kao i na Tari uz podršku NVO Naša Srbija.Ozelenjavanjem Paraćina, Popovca i Tare kroz zajedničku volontersku akciju zaposlenih, predstavnika Vlade, lokalne samouprave i nevladinih organizacija, kompanija Holcim na jedinstven način obeležila je početak novog veka poslovanja u svetu i decenije rada u Srbiji. Volonterska akcija najpre je počela u Paraćinu i Popovcu, gde se nalazi Holcimova fabrika cementa. Podršku zaposlenima Srbiji pružili su i predstavnici lokalne samouprave zajedno sa predsednikom opštine Sašom Paunovićem, deca iz paraćinskih škola, nevladine organizacije kao i mnogi građani Paraćina.

  • Svuda u svetu gde Holcim posluje, stogogodišnjica se obeležava društveno-odgovornim akcijama i kroz brigu za lokalnu zajednicu. Holcim u Srbiji hteo je pre svega da sadnjom drveća u urbanim delovima Paraćina i Popovca pruži doprinos ne samo zdravijoj životnoj sredini već i lepšem izgledu gradskih ulica i parkova. Takođe, zajedno sa partnerima iz Naše Srbije, sadnjom na Tari želimo da taj doprinos proširimo i izvan našeg komšiluka i time skrenemo pažnju čitave Srbije na značaj životne sredine i njeno unapređenje, pre svega zbog budućih generacija – izjavio je Gustavo Navaro, generalni direktor kompanije Holcim Srbija.

Navaro je dodao i da je veoma značajno što ključne državne institucije prepoznaju značaj unapređenja životne sredine i doprinos koje kompanije u Srbiji mogu da pruže. Ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić, koji je takođe učestvovao u sadnji drveća na Tari, izjavio je da su naša deca razlog, zbog koga je u ovoj meri resorno Ministarstvo najviše anagažovano na kreiranju odgovorne ekološke politike.

  • Kroz ovakve akcije pokušavamo da najmlađe naučimo pravim vrednostima očuvanja prirode i prirodnih resursa, a sve u cilju ostavljanja bolje planete budućim generacijama – dodao je ministar Dulić.

Iako akcija nosi simboličan naziv „100 stabala za 100 godina“, na svim lokacijama posađeno je više od 600 stabala. Poređenja radi, kada bi se sva ta stabla sadila na jednom mestu, ona bi zauzela prostor od oko 6.5 hektara, odnosno oko 6 fudbalskih igrališta.

You may also like...