Rušenje pontona na Gružanskom jezeru

rusenje_pontona

Radnici kragujevačkog Vodovoda uz pomoć mehanizacije počeli su sa rušenjem i uklanjanjem bespravno podignutih pontona i platformi na Gružanskom jezeru. U narednih nekoliko dana sa površine Gružanskog jezera biće uklonjeno više od 50 pontona platformi, koje su nesavesni građani podigli bez ikakvnih dozvola.

Neki od vlasnika pristali su da sami uklone svoje objekte u narednih sedam dana, ali kažu da je Vodovod putem medija trebalo ranije da ih obavesti o svakoj akciji. Prema rečima nadležnih u kragujevačkom Vodovodu, ova akcija je neophodna kako bi se očuvala akumulacija sa koje se više od 300 hiljada ljudi snabdeva vodom.izvlacenje-pontona

  • Vodovod isporučuje zdravu pijaću vodu i to želi ubuduće, pa iz tog razloga prema rečima tehničkog direktora gradskog Vodovoda Novice Miloševića krenuli smo u zaštitu izvorišta Gruže. Sve ono što se nalazi na prostoru koje pripada Vodovodu a potencijalni suzagađivači a to se posebno prema njegovim rečima odnosi na platforme, uklonićemo sa tog prostora.

Uklanjanje više od 50 improvizovanih pontona i malih splavova na Gružanskom jezeru, prema najavama nadležnih iz Vodovoda, biće nastavljeno i narednih dana.

gruzanski-pontoni

You may also like...