Seminar o “Biodiverzitetu flore”

U okviru projekta ”Očuvanje i zaštita biodiverziteta putem vršnjačke edukacije” započeta je realizacija novog projekta ”Biorescue’, čiji je cilj povećanje ekološke svesti učenika po pitanju raznovrsnog biljnog i životinjskog sveta. Ovaj projekat je podržan od ambasade Republike Finske, nosilac je Udruženje ”Stakleno zvono”, a partneri u projektu su Grad Kragujevac i Politehnička škola.

[singlepic id=726 w=550 h=214 float=center]

U okviru ovog projekta planirano je da se učenici upoznaju sa biodiverzitetom naših krajeva, a radionice će se održavati na područjima oko jezera Šumarice i Bubanj, kao i Botaničkoj bašti. Na seminaru o ovoj temi učenici kragujevačkih srednjih škola, inače članovi Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, uz pomoć profesorke Marine Topuzović, bili su u prilici da nauče o biodiverzitetu flore i kako zaštiti to bogatstvo prirode.

[singlepic id=720 w=150 h=200 float=right]

  • Na seminaru oni trebaju da steknu neka osnovna znanja, šta je biodiverzitet flore Srbije i zašto je uopšte potrebno da se izborimo i sačuvamo biodiverzitet. Ono na šta ćemo se bazirati na seminaru je – prema rečima doc. dr Marine Topuzović, kako da ti učenici srednjih škola što bolje shvate to gradivo kako bi ga na interesantan način približili mlađim generacijama. Ovaj seminar se bavi edukacijom budućih vršnjačkih edukatora, odnosno dece koja će na jesen prenositi svoja znanja kroz zanimljive radionice mlađoj deci- objašnjava ona.

Planirano je da u okviru radionica na terenu učenici upoznaju floru i faunu svoje okoline i time povećaju ekološku svest o značaju raznvrsnosti biljnog i životinjskog sveta.

[nggallery id=45]

You may also like...