Foto konkurs „Priroda Srbije“ u 2015. godini

Od otvaranja foto konkursa Zavoda i Foto saveza Srbije „Priroda Srbije“ u 2015. godini, za januarsko žiriranje pristiglo je 130 fotografija od 20 autora. Ovom prilikom, stručni žiri je dodelio prve nagrade za 2015. godinu, odabravši najbolje fotografije za mesec januar.

Prvu nagradu dobila je fotografija “Green” , autora Milce Đorđević iz Dimitrovgrada, drugu fotografija “Kos” autora Vladana Masića iz Kraljeva, treću nagradu osvojila je fotografija “Kolubara ” autora Gorana Kovačevića iz Aranđelovca.


Pohvalu je dobila fotografija “Okupan maglom” autora Jana Valoa iz Novog Sada kao i fotografija “Pupoljak ” autora Lidije Petrovića iz Kotraže.
Stručni žiri u sastsvu, Milan Živković, MF FSS, dugogodišnji fotograf prirodnjačkog muzeja a sada glavni i odgovorni urednik fotografskog časopisa Refoto, Branislav Brkić, MF FSS, predsednik Foto saveza Srbije, Miroslav Predojević, MF FSS, predsednik umetničkog saveta Foto saveza Srbije, je na žiriranju 10. februara 2015. za izlaganje i na glasanje posetiocima sajta Zavoda za zaštitu prirode Srbije odabrao 44 fotografije i 21 fotografiju za izbor godišnje nagrade i predstavljanje na izložbi.

Izvor: Zavod za zaštitu prirode Srbije

You may also like...