GE proizveo stotu mobilnu aeroderivativnu jedinicu

Kompanija GE (koja se kotira na njujorškoj berzi NYSE:GE) danas je proslavila proizvodnju svoje stote mobilne aeroderivativne gasne jedinice TM2500, što predstavlja značajnu prekretnicu u pružanju brze, fleksibilne i pouzdane proizvodnje električne energije, bilo gde i bilo kada.

Jedinica TM2500+ pruža klijentima bržu i fleksibilniju proizvodnju električne energije
U industriji su poznate kao „elektrane na točkovima“, a kompanija GE proizvodi elektrane TM2500 nešto više od deset godina. Stota jedinica je proizvedena u proizvodnoj jedinici kompanije GE u mestu Veresegyház, u Mađarskoj, što je jedna od dve lokacije na kojima kompanija GE proizvodi TM2500 setove. Druga lokacija je proizvodni objekat koji se nalazi blizu Hjustona u Teksasu.

 

  • Brz, efikasan i pouzdan izvor električne energije- to su odlike jedinice TM2500, i danas slavimo važnu prekretnicu jer ovi proizvodi ispunjavaju zahteve kupaca za brzom, privremenom ili stalnom proizvodnjom električne energije – rekao je Deril Vilson, predsednik odseka za aeroderivative gasne turbine u kompaniji GE, koji se obratio na konferenciji koju je organizovala kompanija GE. Danas, potrošači u 22 zemlje koriste prednosti elektrana TM2500 za potrebe privremene i stalne proizvodnje električne energije. Ova jedinica, jedna od 16 proizvedenih u ovom objektu u Mađarskoj, pridružiće se rastućoj floti koja je pogodna za pružanje dodatne energije stalnim izvorima električne energije ili za proizvodnju rezervne električne energije u slučaju prirodnih nepogoda, kada se neka elektrana pokvari ili tokom redovnog servisa opreme. Ona takođe može igrati važnu ulogu da pomogne klijentima da prevaziđu problem ograničenja proizvodnje, kao što je manjak hidroelektrana – rekao je Vilson.

Unapređena elektrana TM2500+ nedavno je dobila priznanje ecomagination™-qualification zbog svoje sposobnosti da pomogne u napajanju gradova i industrija tokom ekoloških, ekonomskih i energetskih kriza koje zahtevaju hitne potrebe za proizvodnjom električne energije. Jedinica TM2500+ pruža klijentima bržu i fleksibilniju proizvodnju električne energije, kombinujući visoku efikasnost, nižu potrošnju goriva i fleksibilnost pri izboru goriva, zajedno sa nižom emisijom gasova u oba segmenta(i 50 Hz i 60 Hz). Projekat ecomagination predstavlja posvećenost kompanije GE u pružanju inovativnih rešenja koja povećavaju iskoristivost resursa, efikasnost elektrana i pomažu da svet bolje funkcioniše.
Inovativna rešenja kompanije GE za proizvodnju električne energije, koja se kreću od 100 kilovata do 100 mega vata, nude industrijama i zajednicama širom sveta, sposobnost da pouzdano i efikasno proizvode električnu energiju koristeći različite vrste goriva kako bi obezbedili veću energetsku sigurnost i nižu emisiju izduvnih gasova. Portfolio kompanija GE uključuje aeroderivative gasne turbine, Jenbacher and Waukesha gasne motore i rešenja za toplotni otpad.

You may also like...