Radovi u Krativnom parku

Radovi na izgradnji i opremanju dečjih igrališta u Velikom parku u Kragujevcu počeli su danas. Reč je o prvoj fazi projekta „Kreativni Veliki park” koji donira Fondacija „Dragica Nikolić”.

Na površini od 2.800 kvadrata, na prostoru od biciklističke staze prema Velikom parku, biće izgrađena igrališta za najmlađe, tinejdžere i prostor za starije sugrađane. Početku radova, koji će biti završeni za dva meseca, prisustvovali su Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić” i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima.

Cilj projekta je da se Velikom parku vrati nekadašnji sjaj, odnosno da se za građane Kragujevca svih uzrasta obnovi i uredi ovaj prostor za odmor i razonodu. Počela je prva faza radova, koja podrazumeva izgradnju igrališta i postavljanje mobilijara na potezu od Velikog parka do biciklističke staze.

Dragica Nikolić, Fondacija Dragica Nikolić

  • Na površini od 2800 kvadrata koji će Fondacija urediti naći će se igrallište za mališane, za stariji uzrast, tinejdžere i seniore. U jednom delu parka nalaziće se prskalice za vodu, koje će se raditi u drugoj fazi kada će biti gotove i staze – rekla je Dragica Nikolić, Fondacija Dragica Nikolić.

Fondacija je obećala da će Kragujevcu donirati park od 200 hiljada evra, ali će, kako je rečeno, zahvaljujući velikom broju lokalnih preduzeća koja su se uključila u uređenje ovog prostora, vrednost investicije biti duplo veća. Instalacije za vodu i električnu energiju biće kompletno promenjene, a grad će, pored obeveze da obezbedi sve neophodne dozvole, učestvovati u uređenju partera. Bogato nasleđe i ekološka celina kao osnovne vrednosti Velikog parkla biće sačuvane i obogaćene novim sadržajima.

Dragica Nikolić i Minja Obradović, član Gradskog veća

  • Mi ćemo pre svega zaštiti ovo zelenilo, pa ćemo se u saradnji sa gradskim Zelenilom i drugim javnim preduzećima potruditi da sačuvamo ovu celinu onakva kakva jeste i da joj vratimo onu funkciju koju je nekad imala i kako je naši stariji sugradjani pamte. Da ovo bude dečji park za svu decu grada – istakla je Minja Obradović, član Gradskog veća.

U okviru uređenja Velikog parka, grad će uskoro, kako je najavljeno, objaviti tender za sređivanje Košarkaškog igrališta. „Kreativni Veliki park grada Kragujevca” je projekat koji realizuju Fondacija „Dragica Nikolić”, grad Kragujevac i Beogradska Nedelja dizajna.

You may also like...