Regionalna konferencija “Životna sredina ka Evropi”

Strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku programa UN za životnu sredinu, po deseti put realizuju Regionalnu konferenciju “Životna sredina ka Evropi -EnE14/ENV.net“, koja će se održati 5.juna 2014.godine u Beogradu. Konferencija je deo ENV.net procesa, koji je podržan od EU.

Deseta regionalna konferencija EnE14ENVnet

Svoje učešće i podršku do sada su potvrdili: UNEP, Arunas Kundrotas, nekadašnji ministar životne sredine Litvanije, profesor Vlachokostas sa Univerziteta u Solunu, Ministarstvo nadležno za životnu sredinu Republike Srbije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za zaštitu prirode Republike Srbije, neki od uvaženih članova radne grupe za Poglavlje 27, „Eptisa“.

Konferencija je ove godine osmišljena sa dve poruke:

– koliko nam se životna sredina promenila u prethodnih 10 godina, i
– šta nas sve čeka u pregovaračkom procesu sa EU u vezi Poglavlja 27.

Fokus tema ovogodišnje Konferencije je Poglavlje 27, odnosno evropske integracije u sektoru životne sredine i klimatskih promena.
Zahvaljujući podršci EU preko ENV.net projekta, neće biti kotizacije za učešće. Medjutim, potrebno je da registrujete svoje učešće ispunjavanjem registracionog formulara (registracijom do 15. maja 2014. godine obezbedićete svoje učešće; registracija posle 15. maja pa do same konferencije, biće moguća samo u izuzetnim slučajevima).

Posebno ohrabrujemo učešće i pozivamo:

1. ENV.net OCD koje su učestvovale na ENV.net konkursu za potprojekte (obavezno je da do 15. maja 2014. godine prijavi učešće na propisanom formularu i pošalje na adresu (conference.ene14@gmail.com)

2. Učesnike koje su u prethodnih 9 godina/konferencija saopštili svoj rad (videti spisak) da ga inoviranog pošalju do 15. maja 2014. godine, radi razmatranja za štampanje u Tematskom zborniku radova (do kraja 2014. godine, a koji je podržan u sistemu vrednovanja naučnog rada u Srbiji). Obavezno je da do 15. maja 2014. godine prijavite učešće na propisanom formularu i pošalje na adresu (conference.ene14@gmail.com) i pošaljete rad do 15. maja u propisanoj formi.

Konferencija je prilika za obrazovne institucije, organizacije i pojedince da predstave svoja istraživanja i gledišta u vezi sa odabranom temom, čije iskustvo će znatno pomoći razumevanju ove oblasti.

You may also like...