Subregionalni trening za inspektore za zaštitu životne sredine

U okviru ECRAN/ECENA programa i finansijsku pomoć TAIEX-a, u Beogradu je održan trodnevni subregionalni trening za inspektore za zaštitu životne sredine.

Cilj treninga bila je izgradnja kapaciteta u sprovođenju propisa iz oblasti zaštite životne sredine kroz povećanje efikasnosti inspekcijskih organa u kontroli IPPC i Seveso postrojenja. Takođe, pored izgradnje kapaciteta jedan od glavnih ciljeva je i razmena informacija između inspekcijskih organa regiona, kao i unapređenje i razmena iskustava i znanja sa zemljama članicama EU.

Održan subregionalni trening za inspektore za zaštitu životne sredine

Trening je održan u periodu od 12 do 14. aprila 2016.godine na njemu su pored inspektora za zaštitu životne sredine iz Republike Srbije učestvovali inspektori iz Nemačke, Holandije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Održani trening je jedan od nizu radionica održanih u osam zemalja korisnica iz regiona. U okviru programa radionice, izvršen je celodnevni obilazak privrednog subjekta NIS Rafinerija nafte Pančevo, operatera koji je istovremeno IPPC i Seveso postrojenje. Poseta je bila informativnog karaktera i inspektori regiona su imali priliku da se upoznaju sa radom, sistemom bezbednosti i svim merama koje predmetni subjekat sprovodi u zaštiti životne sredine.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i zastite zivotne sredine

You may also like...