VODA = ŽIVOT

voda_zivot

voda_zivot-logoProjekcija dokumentarnog filma Voda = Život, u produkciji Udruženja gradjana Druid a čiji je reditelj Srđan Đuranović, održaće se u  četvrtak 7. maja, od 20 časova u prostorijama Kulturnog centra REX u BEOGRADU ( Jevrejska 16 )

Ovaj dokumentarno, naučno-istraživački film se bavi vodom kao jednim od najznačajnijih prirodnih resursa sa posebnim akcentom na problematiku zaštite i unapređenja otpadnih voda i njihovim negativnim uticajem na životnu sredinu, u slivu Dunava kroz primer trenutne situacije u regiji Vojvodine i šire Republike Srbije.

Prateći sliv Dunava i njegovih pritoka i uz učešće stručnih saradnika i praktičara , film će kroz primere prikazati odnos društva prema vodi, ukazati na zakonske regulative iz ove oblasti i na kraju ponuditi savremene, efikasne i ekonomične načine rešavanja problema otpadnih voda.

Namera im je da kroz aktivno javno i medijsko prikazivanje filmova o vodi ponude sliku današnjeg stanja i primere dobre prakse iz savremenih tokova zaštite voda. Ujedno utiču pozitivno na svesnost šire javnosti a posebno medija i mladih, kao i da podstaknu industrijske i privredne aktere na osavremenjivanje sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Voda=Život“ je nastavak angažovanja Druid-a u video aktivizmu i produkciji edukativno ekoloških filmova u trajnoj kampanji za zaštitu i očuvanje životne sredine.

Udruženje građana Druid radi na edukaciji, očuvanju, širenju i unapređenju životne sredine, kulture i tradicije putem konkretnih akcija kroz medijum filma kao najsugestivnijeg načina komunikacije.

Putem festivalskih i televizijskih projekcija žele da podsete civilizovanog gledaoca na priču o nekadašnjim ljudima koji su živeli u skladu sa prirodom i time ga podstaći na povratak i očuvanje iskonskih vrednosti (područja, staništa, vrsta). Članovi ekipe su profesionalci akademskog obrazovanja koji sarađuju na bazi projekta u produkciji kratkih igranih, dokumentarnih, animiranih i namenskih filmova kao i džinglova, spotova i reklama u odgovarajućem formatu (DVCAM, HD, HDV, filmska traka).

Svaki aspekt idejnog rešenja finalnog proizvoda filma uslovljen je saradnjom i obaveznim početnim dogovorom kao i probnom projekcijom. Filmovi su prevedeni na engleski jezik, izdati u odgovarajućem formatu originalnog dizajna i štampe. Muzika je komponovana i izvedena, zaštićena zakonom o autorskim pravima.

plakat-voda-zivot-rex

Pogledajte trejler >>

httpvh://www.youtube.com/watch?v=MFAZgBjYj1M

You may also like...