Čišćenje reke Toplice i nabavka kontejnera u Kuršumliji

Tri miliona dinara dodeljeno je opštini Kuršumlija kroz akciju Očistimo Srbiju iz Fonda za zaštitu životne sredine, za rešavanje problema zagađenja reke Toplice i nabavku komunalne opreme, rekao je državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Bojan Đurić. On je sa predsednicom opštine Kuršumlija Vesnom Jakovljević potpisao Ugovor o sufinansiranju izvođenja radova na sanaciji odlagališta otpada i prevencije nastanka novih deponija.

Panorama Kuršumlije  Bojan-Đurić-i-Vesna-Jakovljević-

  • Čišćenje reke Toplice više nije akcija jednog građanina, Ministarstvo će se aktivno baviti rešavanjem tog problema. Danas smo se sastali sa predsednicom opštine Kuršumlija i direktorima svih javno-komunalnih preduzeća, kako bismo pronašli odgovarajuća rešenja. Dva miliona dinara će biti prebačeno u opštinski fond za čišćenje reke Toplice. Takođe, pošto cela opština Kuršumlija ima oko 70 kontejnera, od čega je 20 neupotrebljivo, za nabavku novih kontejnera i kanti za odlaganje otpada, dodelili smo milion dinara. Pored toga, opština će do kraja godine dobiti novi kamion autosmećar – objasnio je državni sekretar Đurić i apelovao na opštinu da pojača inspekcijske nadzore nad zagađivačima dok se korito Toplice ne očisti.

 

Prema rečima predsednice opštine Kuršumlija Vesne Jakovljević, dodela sredstava za čišćenje Toplice i nabavku kontejnera samo je jedna od akcija Ministarstva koju sprovodi u toj lokalnoj samoupravi. Ona je najavila i rigoroznije sprovođenje kaznenih mera, kako do zagađenja ne bi ponovo došlo.

  • Kada sam započeo akciju čišćenja Toplice, naišao sam na otpor, niko od sugrađana nije želeo da mi izađe u susret da je zajedničkim snagama očistimo. Zadovoljan sam reakcijom Ministarstva, a i imao sam za cilj da utičem na nadležne da nam pomognu oko čišćenja reke – objasnio je Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije, koji je pokrenuo inicijativu da se očisti korito reke Toplice.

 

 

 

You may also like...