Prolećno uređenje grada Kragujevca

U okviru redovnog prolećnog uređenja grada, ekipe kragujevačke ”Čistoće” i ”Zelenila” uveliko sprovode akciju velikog prolećnog čišćenja i sređivanja grada. Radnici ”Čistoće” ovih dana intenzivno rade na uklanjanju kabastog otpada, kao što je dotrajali nameštaj, i delovi sanitarne opreme. Akcija je počela 21. marta i trajaće dve nedelje. Takođe, u naselju Šumarice uveden je i sistem seko kesa, iz kojih će otpad radnici ”Čistoće”, jednom nedeljno u redovnom terminu preuzimati i odvoziti. Radnici ovog preduzeća sakupljaju i zeleni otpad koji građani odlažu pored kontejnera.

akcija čišćenja zelenih površinauklanjanje zelenog otpada

Dejan Raonić direktor JKP "Čistoća"

Dejan Raonić direktor JKP “Čistoća”

  • Prolećne uređenje grada obuhvata mašinsko čišćenje i pranje ulica i trotoara i to centralnih ulica, trgova, ali i onih ulica koje se nalaze u prigradu, po zahtevu mesnih zajednica – objašnjava Dejan Raonić, direktor JKP ”Čistoća”.

Ekipe ”Zelenila” angažovane su na redovnim poslovima poput košenja, orezivanja i sadnje, a pre nekoliko dana ovo preduzeće pokrenulo je veliku akciju čišćenja zelenih površina kako bi se krenulo sa redovnim košenjem trave. Trenutno uređuju zelene površine u mesnim zajednicama Bubanj i Mala Vaga, a radovi su završeni u Erdogliji i Stanovu.

Ljiljana Tirnanić direktorka JKP "Zelenilo"

Ljiljana Tirnanić direktorka JKP “Zelenilo”

  • Orezivanje i seča suvih stabala i grana deo je prolećne akcije uređivanja grada, a ona se – prema rečima Ljiljane Tirnanić, direktorka JKP ”Zelenilo” obavlja i tokom leta kako bi se građani zaštitili da u slučaju elementarnih nepogoda ne dođe do materijalne štete, ali i radi same bezbednosti građana.

Nakon prolećnog sređivanja 20. aprila počeće podsađivanje i sadnja cveća, tačnije prolećnih rasada. Najavljena je i manifestacija ”U susret proleću”, a to je Sajam hortikulture koji će biti održan od 28. do 30. aprila na Gradskom sajmištu.

You may also like...