RES BOAT program

resboat1

Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije lokalni je partner RES BOAT programa koji vode eksperti za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije iz nekoliko podunavskih zemalja, a koji će započeti petodnevnom konferencijom od 23 do 27 marta 2009 godine, na brodu “Sofija”.

Brod će u Beogradsko pristanište uploviti 27 marta, a konferencija ,,Sačuvajmo energiju” održaće se istog dana u Privrednoj komori Srbije. Organizator je Sanitarno ekološko društvo ,,Eko – san” uz podršku Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Privredne komore Srbije, nevladinih organizacija i drugih. Partneri na brodu biće Centar za obnovljive izvore energije Geonardo Environmental Technology, Mađarska, Cres iz Grčke, EUFORES – Evropski forum za izvore održive energije iz Belgije, Via ekspo iz Bugarske i mnogi drugi.

Agencija je zvaničan partner kampanje “Sustainable Energy Europe” Evropske komisije, Generalnog direktorata za energiju i transport i već je učestvovala u sličnim globalnim kampanjama. Jedna od tih je i Managenergy Internet kampanja koju su sproveli 2007.  godine u 600 osnovnih škola Srbije, a za koju su dobili Specijalno priznanje za značajan doprinos u oblasti edukacije o energetskoj efikasnosti u regionu. Takođe, rad Agencije na temu Institucionalizovanog i personalizovanog pristupa informativno – komunikacionoj kampanji o energetskoj efikasnosti u Srbiji prezentiran je na EUPRERA 2008 – Evropska asocijacija za edukaciju u oblasti PR-a, na prošlogodišnjem Kongresu u Milanu našao se u najužoj konkurenciji za godišnju nagradu Međunarodnog instituta za PR.

You may also like...