Dani pelcera u vrtiću Ciciban

U Kragujevačkom vrtiću ”Ciciban”, povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine i Dana pelcera, u saradnji sa Centrom za ekološko obrazovanje i održivi razvoj održana je ekološka edukativna radionica. Tom prilikom mališani su, sa svojim vaspitačima, posadili cveće u dvorištima i balkonima vrtića.

Od sada će dvorište vrtića Ciciban, osim dečjeg osmeha, veselja i igre, ulepšavati i raznobojno cveće. Povodom međunarodnog dana razmene pelcera mališani su sa svojim vaspitačima posadili cveće, a ovaj događaj pratila je i ekološka edukativna radionica koju su održali članovi Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj. Pored ovog vrtića sve o biljkama mogli su da saznaju i mališani kragujevačkih vrtića Vrabac i Cvetić.

  • Od aktivnosti imamo tri radionice, gde mališanima govorimo o biljkama, njihovom značaju i Marica Bojanić, mentor u CEOOR – unačinu razmnožavanja, a posle toga deca sa svojim vaspitačima i drugarima razmenjuju svoje pelcere, a kasije sa svojim vaspitačima sadnjom biljaka oplemenjuju prostor vrtića – rekla je Marica Bojanić, mentor u CEOOR – u.

Mališani će biti u obavezi da zalivaju i čuvaju o ove biljke, jer tako najlakše mogu da nauče kako da sačuvaju svoju okolinu.

  • Ovo je lepa prilika da deca nauče kako da vode računa o prirodi, razviju ljubav prema biljkama, aMilena Kojić glavni vaspitač vrtića ''Ciciban'' u Kragujevcu prvenstveno smo ovde da razvijemo ekološko obrazovanje kod dece – istakla je Milena Kojić glavni vaspitač vrtića ”Ciciban” u Kragujevcu.

Predškolska ustanova ”Đurđevdan” u Kragujevcu već tradicionalno organizuje prigodne programe povodom svih značajnih ekoloških datuma. Tako su i ovoga puta obeležili Svetski dan zaštite životne sredine.

You may also like...