Koža u kojoj sam, je samo moja!

Šokantna skrivena kamera: Kupcima predmeta od kože pripremili neugodno iznenađenje!

Veoma mali broj ljudi je svestan ekstremne okrutnosti i činjenice da životinje pate kada se pretvoraju u egzotične proizvode od kože ili za negu kože. Neke se čak oderu žive tokom proizvodnje luksuzne kože.

Kako bi kupce takvih proizvoda upozorili na ono što kupuju, najpoznatija svetska organizacija za zaštitu životinja PETA (Azija) i marketinška agencija Ogilvi & Mather Advertising Bangkok udružili su se da promene taj stav. Oni se otvorili lažnu luksuznu radnju u jednom od najluksuznijih tržnih centara Bangkoka i staviti naizgled pravu luksuznu kožnu galanteriju na police.

U najluksuznijiem tržnom centru Bangkoka

Na prvi pogled kravate, kožne torbice i jakne izgledale su sasvim normalno, ali kad su odlučili da ih isprobaju kupci su se šokirali, imale su zastrašujuću tajnu izunutra.

Unutrašnjost torbi, cipela, novčanika i drugih proizvoda sadrže lažno životinjskoo meso, krv, jedna kesica čak simulira kucanje srca. Iznenađeni kupci skaču u strahu, boreći se za dah. To je ono što se zove buđenje!

Naravno, svi delovi životinja korišćeni u kampanji nisu bili stvarni, već je reč o vernim imitacijama

Zalog da nikad ne nosite krokodilsku kožu.

Farma aligatora

Krokodili u Tajlandu se uzgajaju većinom u nehumanim uslovima. Oni su nabijeni u nehigijenskim rezervoarima i jezerima pre nego što se podvrgnu najsurovijem načinu klanja; pucaju u njih ili im se lomi kičma maljem kako bi se paralizovali. Neki se čak oderu živi. Prosečna torba zahteva pokolj ne jednog već četiri krokodila . Nihova krv je tražena zbog navodno lekovitih svojstava, a ona se izvlači iz životinje dok se krišom obrađuje I njeno meso. Tajland ima najveće industrijske farme krokodila na svetu gde se uzgaja oko 700.000 jedinki na godišnjem nivou. Ne očekuje se da nijedan preživi.

Zmije ne pate ni manje ni više. Svake godine, najmanje 440.000 pitona se uhvati u džungli jugoistočne Azije, gde su neki odmah, obezglavljeni, a zatim odrani. Njihove čeljusti se prisilno otvore, umetne crevo u njihovo telo, a zatim se upumpa što više vode, kako bi se njihova koža što lakše uklonila. Koža se zatim skida sa tela životinje, ponekad i dok su još živi. Potrebno je hladno srce za kraj ovih hladnokrvnih životinja.

Koža krokodila i zmija se dalje šalje na tretman u štavionicu , a zatim izvozi iz jugoistočne Azije do zapadnjačkih modnih kuća kako bi se sašila luksuzna roba.

Ali to ne mora da bude ovako!. Možete imati važnu ulogu u ublažavanju njihove patnje podizanjem svesti.

Zmijska torba

Dajte ZALOG danas da nikada ne nosite ili ponovo kupiujete egzotičnu kožu .

ZALOG da je jedina koža ona u kojoj si ti!

Svake godine, industrije koje prodaju životinjsku kožu kao odeću (krzna, koža, vuna, i egzotičnu kožu) zakolju više od 1 milijarde životinja, a one se često drže u paklenim uslovima na industrijskim farmama dok ne ispune svoju svrhu – smrt. Pri tom su zbijene u malim kavezima. Lišene uslova za život i svega što je prirodno i važno za njih .
Sudbina životinja ubijenih zarad njihove kože varira. Zmije i gušteri se često oderu živi. Jarići se kuvaju živi zbog rukavica, i nerođena telad se ponekad namerno uzimaju zbog svoje kože, koja se smatra posebno “luksuznom”.

Milioni pasa i mačaka se svake godine ubiju u Kini zbog njihovog krzna. Mnoga od tih krzna su namerno pogrešno označena kako bi ih kupili naivni potrošači .

Svaki deo životinjske kože, bez obzira koliko mala, predstavlja intenzivnu patnju svih životinja koje se ubijaju zarad odeće. Svaka bunda, svak kožna cipela, svaki novčanik od zmijske kože- sve je isto, jer je to njihova koža, a ne naša .

Prijavite vaš ZALOG i obećajte da od danas pa nadalje da je na Vama samo Vaša koža
Zatim prosledite video svojim prijateljima .

Obećanje da NIKADA NEĆU DA OBUČEM kožu drugih životinja

Hoću da kažem svetu da nikada neću da nosim kožu krave, zmije, aligatora, foke, zeca ili neke druge životinje .
Potpisivanjem ovog obećanja, izjavljujem da je koža u kojoj sam samo moja.
http://www.petaasia.com/skinsen/

You may also like...